пʼятницю, 18 травня 2018 р.

Гурт "Тартак"

 Тартак - український репкор-гурт

 заснований у Луцьку 1996 року. Станом на 2018 рік гурт випустив 9 альбомів.

«Сльози та соплі» (2005-2009)[ред. • ред. код]


Сашко Положинський, 2011
В червні 2006 року збірна України з футболу мала дебютувати на Чемпіонаті світу. На її підтримку «Тартак» записав пісню «Україно, Забивай!», на яку також було знято кліп, а такод випущено максі-сингл. Відео створила агенція «А7», першою музичною роботою якої колись була робота на пісню «Стільникове Кохання», а над іншими максі-сингловими версіями «Україно, Забивай!» попрацювали музиканти «Тартака», а також їхні друзі з ФДР-радіоцентру та з гуртів Аби MC і Фактично Самі.
Наприкінці червня гурт випустив компакт-диск зі своєю музичною історією. Усі 4 альбоми та 1 альбом реміксів вийшли на одному диску у форматі мр3.
На межі осені-зими 2006 року гурт відзначив 10-річчя. Першою ластівкою цього свята став запуск оновленого сайту, наприкінці року вийшов новий альбом "пісень про кохання" «Сльози Та Соплі».
2007 року з'явився кліп на пісню «Не кажучи нікому», присвячену бійцям УПА. Пісня здобула велику популярність.

«Опір матеріалів» і «Сімка» (2009-2014)[ред. • ред. код]


Тартак на фестивалі MRPL City 2017
Наступний альбом «Опір матеріалів» було викладено в мережу безплатно в новорічну ніч 1 січня 2010 року. Причиною були невдалі перемовини щодо видання диску. Альбом здобув премію "Непопса" в номінації "Найкраща платівка року".[1] Було знято кліпи на пісні «Атомна помпа», «3Dенс», «Моральний секс», «Ти подумай», «Репанк» та «Дж…Ангел». В останньому головну роль зіграла українська кікбоксерка Олена Овчиннікова.
2012 року було презентовано наступний альбом «Сімка», до якого увійшло 12 треків. До цього альбому було записано шість кліпів — на пісні «Ритмотека», «Ілюзія», «Їм було байдуже», «Просто ніжно так», «Як усі», «Я не один».
2014 року Положинський зайнявся сайд-проектом «Був'є», з яким записав альбом і кілька синглів.

1 коментар:

Гурт " Фліт"

                                                           "Фліт" «Фліт»  —  український  музичний гурт з  Івано-Франківська ...