пʼятницю, 18 травня 2018 р.

Гурт"Воплі Відоплясова‎ "

                                                 Воплі Відоплясова‎ 
                                         
Воплі Відоплясова (також Vopli VidopliassovaVV та ВВ, з російський Вопли Видоплясова, на українською мову: Волання Відоплясова) — український рок-гурт, створений у 1986 році. Лідером гурту є вокаліст Олег Скрипка. «Воплі Відоплясова» є засновниками українського рок-н-ролу та неостилю етно-рок. Саме вони першими заспівали рок українською за межами України.

Повернення 

Після повернення до Києва, гурт відправив додому французів, поповнивши склад Сергієм Сахном і новим гітаристом Євгеном Рогачевським. Колишній лідер гурту «Раббота Хо»Сергій Попович був узятий на посаду саунд-продюсера.
У 1997 році був підписаний довгостроковий контракт з компанією Gala Records, що видала альбом «Музіка» з новими суперхітами «Весна» і «Юра».
У 1998 році побачив світ диск «Країна мрій», значну частину якого склали композиції початку 90-х років. Подібній практиці «ВВ» вірні досі: у нові альбоми неодмінно входять декілька архівних записів.
Наступна пластинка «Хвилі Амура» вийшла на початку 2000 року. Разом зі свіжими хітами «Любов» і «Були на селі» сюди увійшли і декілька дуже старих пісень, наприклад, «Розмова з Махатмою», але особливо «ВВ» порадували новою композицією «День народження» — успіху пісні дуже посприяв вдалий відеокліп з сюжетом у дусі індійських кінофільмів. Хлопці чудово виглядали в образах гарячих індійських парубків.
У 2000 році «Воплі Відоплясова» побували на гастролях в Ізраїлі і США, а також виступили перед американським президентом Білом Клінтоном під час його офіційного візиту в Україну.
У 2004 році гурт взяв участь в Помаранчевій революції.
У 2006 році виходить студійний альбом «ВВ» під назвою «Були деньки», присвячений 20-річчю гурту. У січні 2007 року колектив покидає Олександр Піпа.[1] У ювілейний тур по містах України з гуртом вирушає новий басист Олексій Мельченко.
У 2008 році гурт записує рок-версію Державного гімну України, а також випускає подвійний концертний альбом, що відтворює виступ колективу на фестивалі «Рок Січ».
Напередодні нового 2009 року виходить сингл з новим потенційним хітом — піснею «Ладо».

1 коментар:

Гурт " Фліт"

                                                           "Фліт" «Фліт»  —  український  музичний гурт з  Івано-Франківська ...