четвер, 17 травня 2018 р.

Гурт "Кам'яний гість"


                                                     Кам'яний гість



Кам'яний Гість
логотип
Кам'яний гість.jpg
Основна інформація
ЖанрРокхард-рокрок-н-роллфолк-рокарт-рокетно-рок
Рокиз 1998
КраїнаУкраїна Україна
МістоКиїв
Моваукраїнська
СкладЮрій Верес
Віктор Чернецький
Дмитро Бакрив
Сергій Робулець
Сергій Спатарь
Колишні
учасники
Генадій Барабаш,
Антон Сурмін,
Петро Юрженко,
Антон Тараненко,
Іван Козаченко,
Євген Прядко,
Юрій Колесник,
Олександр Новіченко,
Микола Сергеєв,
Микита Єфанов,
Ярослав Здольник,
Павло Кучеров,
Богдан Шевчик,
Роман Сіренко
www.kg.org.ua
 (Kamianyi Hist, StoneGuest, К. Г.) — український рок-гурт, створений у 1998 році. Творчість колективу відрізняється своєрідністю стилю, у якому драйв сучасного рок-звучання поєднаний з мелодійністю етнічних мотивів. Лідером гурту, автором пісень та вокалістом є Юрій Верес.

Гурт «Кам'яний гість» у клубі Caribbean

Гурт «Кам'яний гість»
Гурт має великий концертний досвід. Музиканти записали чотири студійних альбоми та заснували проект «класика року в українському стилі», у якому пісні світових рок-легенд 60-80-х років (The BeatlesThe DoorsThe Rolling StonesQueenGenesisSladePink FloydCreedence Clearwater RevivalRainbowUriah HeepJethro TullГері МураДевіда БовіБоба ДіланаДженіс Джоплін) виконуються українською мовою та у нових аранжуваннях.

Гурт «Кам'яний гість»


Історія гурту

Гурт «Кам'яний гість» заснований 7 квітня 1998 року у Києві Генадієм Барабашем (барабани) та Юрієм Вересом (вокал, акустична гітара, бас-гітара). Ранній склад групи зібрався з кола друзів. Починаючи з першої репетиції, хлопці відразу взялися за створення власних пісень. Незабаром з'явилися й перші демо-записи. Музичний фундамент почали закладати Роман Сіренко (гітара), Богдан Шевчик (гітара) та Павло Кучеров (скрипка), але, згодом, з різних причин залишили команду.
Щодо назви гурту, то вона з'явилася не одразу.
Юрій Верес"За відчуттями процес пошуку назви схожий на вибір імені для новонародженої дитини. У нашому випадку це результат спільної творчості. На одній з вечірніх посиденьок ми спонтанно називали різні слова та словосполучення, все що спадало на думку. Звучали і кумедні, і пафосні, і серйозні. Хтось запропонував — Кам'яний гість. Я відчув: це саме те, що потрібно. У цьому словосполученні є якась особлива енергетика. Мені сподобалася теплота звучання, загадковість, ніби натяк на каміння як асоціацію зі словом rock — «скеля» у перекладі з англійської (зокрема, назва відомого британського гурту «Rolling Stones» означає «каміння, що котиться»). Тому назва нашого гурту ніяк не пов'язана з творчістю Олександра Пушкіна та його «Маленькими трагедіями», а також з творчістю Лесі Українки та її поетичною драмою «Камінний господар».
У 1999 році до ансамблю приєдналися гітарист Віктор Чернецький та бас-гітарист Петро Юрженко. Згодом на сцені одного зі столичних фестивалів відбувся перший виступ «Кам'яного гостя». В ті часи у гурті також грали барабанщик Микола Сергеєв та клавішник Ярослав Здольник. Колектив почав виступати на квартирниках та невеликих концертних майданчиках.
У 2000 році «Кам'яний гість» став ініціатором та організатором фестивалю «Рок-легенди», в рамках якого відбулися концерти пам'яті Віктора ЦояДжиммі Хендрікса та Джима Моррісона.
У 2001 році команда почала активно гастролювати, виступаючи на різноманітних фестивалях та музичних майданчиках у багатьох куточках України. Деякий час з гуртом концертував бас-гітарист Олександр Новіченко, але незабаром його змінив Антон Тараненко.                                      

Немає коментарів:

Дописати коментар

Гурт " Фліт"

                                                           "Фліт" «Фліт»  —  український  музичний гурт з  Івано-Франківська ...